Skip to content Skip to footer

Filtrarea realitatii

Cum recunosti momentele de echilibru, momentele in care Constientul este conectat la Infinitul Spatiu de Resurse care se afla dincolo de zona Constienta?

Aminteste-ti acele momente când un gand inexplicabil, o idee incredibila a aparut ca un fulger în mintea ta si te-a ghidat spre raspunsurile pe care le cautai. Nu stiai de unde a venit acea intuitie, dar ai ascultat-o si ai urmat-o, surprins fiind de conexiunea ei cu momentul prezent. Rezultatele întotdeauna se dovedesc surprinzator de frumoase atunci când ne urmam intuitia. Ei bine, aceste stari de varf nu sunt fenomene enigmatice sau imprevizibile, ci sunt legate de tiparele foarte specifice ale activitatii creierului. Prin armonizarea care se creaza intre cele doua emisfere, informatiile care sunt structurate pe benzi de frecventa specifice, dispuse sub forma sferica, spatiala, in clustare de frecvente specifice, asemanatoare, se alineaza cu informatiile logice asociate intr-o forma liniara, structurata, dispusa logic, cu sens. Este ca si cum hazardul, spatiul si timpul, capata un sens liniar, logic.

Imaginati-va ca se intampla un eveniment la care asista 1 milion de persoane, o revolutie sau un eveniment marcant din istorie. Si fiecare persoana, in functie de educatia sa, de pregatire, de nivelul logic pe care il manifesta, de starea emotionala in care se afla, de sistemul valoric la care se raporteaza, de pregatirea profesionala, de tipul de experienta pe care le-a experimentat anterior, de cultura, de memorie si vointa, si multi alti parametri pe care ii putem lua in considerare, inscrie acea realitate in campul sau. Revolutia, asa cum o vede fiecare, este surprinsa de sistemul de senzori prin care este definita realitatea, de fiecare in felul sau.

Si sa ne imaginam ca toate acele realitati sunt stocate pe un hard imens, o baza de date experientiala cu miliarde de parametri. Si imaginati-va ca toate acele informatii sunt stocate pe niveluri de frecventa, pe baza unui sistem de catalogare emotional, pe baza de culoare, gust, miros, etc.

Si toate acele informatii sunt stocate pe un hard, precum o biblioteca informationala. Si ca, pe aceeasi banda de frecventa, avem informatii conflictuale, analize care ne pot trimite perceptual in pozitii polare opuse.

Si ne imaginam ca cerem unei persoane sa trieze acele informatii, sa le catalogheze, sa le analizeze si sa emita un raport de stare. Pe baza unui milion de inregistrari ale unei realitati care, desi este aceasi, este inregistrata intr-un milion de feluri, diferite.

Si ne imaginam ca este nevoie sa integreze acel raspuns de analiza intr-o singura fraza care sa aibe sens si care sa oglindeasca realitatea specifica a ceea ce s-a intamplat.

Intrebarea este, care este realitatea unificata, care este sensul, directia, care este raportul care poate fi generat.

Si persoana care creaza raportul se numeste constient. Si el are rolul sa identifice informatiile conflictuale, sa destructureze si sa elimine tot ce este mai putin relevant pentru proces, asa cum intelege el ca este relevant. Are rolul sa unifice toate acele frecvente specifice de inregistrare intr-o singura ecuatie de stare, o singura frecventa.

Si la capatul acestei trieri si analize, aceasta persoana, numita Constient, genereaza raportul de stare, afirmand: Realitatea este…!

O realitate in care a filtrat date, a omis inscrieri, a sters anumite parti, a sarit alte informatii, a anulat manifestari polare opuse si in final a afirmat ca: Realitatea este…!

Faptic, Constientul a ramas doar cu 5% din tot ce s-a intamplat, si isi creaza o imagine a Realitatii pe baza acestui canal perceptual de 5% din volumul de date analizate.

Sa ne imaginam acum ca extindem banda Constientului si ii permitem sa opereze cu mai multi parametri, sa reduca omisiunile, sa permita si altor realitati sa existe independent de sistemul de valori la care face referire, indiferent la normalitatea considerata normala. Sa ne imaginam ca banda lui este de 10%. In acel moment genereaza un raport in care spune: Realitatea este….!, mult diferita de ceea ce a afirmat anterior, desi se raporteaza tot la aceeasi baza de analiza, la aceleasi informatii primare.

Sincronizarea emisferelor cerebrale ne permite sa aducem la nivelul Constientului acele filtre care ne formeaza structura de selectie. Acele filtre in baza carora facem trierea. Este ca si cum intre cele doua emisfere cerebrale avem o sita prin care curge fluxul informational. Si la inceput avem 5% dintre gaurile sitei libere, permitand curgerea naturala a fluxului energo-informational, apoi 7%, apoi 10%, apoi …in functie de antrenament. Si pe masura ce sunt tot mai multe gauri eliberate, mai multa energie curge in creier, avem acces la mai multe infromatii din trecut, la amintiri din viitor, la mai multe resurse din campul prezentei intrupari, din campul trans-generational, din campul trans-life.

Si pe masura ce eliberam canale, inregistram o crestere a energiei personale, o crestere a energiei vitale, o capacitate de memorare mai mare, o plaja mai larga de atentie, o vointa mai puternica, o constienta mai larga, mai extinsa, in care putem mai mult, si avem cu ce. Avem la dispozitie o biblioteca imensa, o biblioteca planetara, si dincolo de ea, acea memorie extinsa despre care se vorbeste.

Leave a comment

0.0/5

Go to Top